Technologia
Jesteśmy jednym z najnowocześniejszych zakładów w branży. Wieloletnie inwestycje w najnowsze linie technologiczne, maszyny i urządzenia oraz w systemy organizacji produkcji i zarządzania jakością przyniosły efekty.
Zakłady Mięsne Kier produkuje mięso i wędliny najlepszego gatunku. Tradycyjne receptury i kontrola jakości na każdym etapie zapewniają zadowolenie nawet najwybredniejszych klientów.
Warunki techniczno-technologiczne Zakładu spełniają standardy światowe. Każdy etap produkcji – od przyjęcia żywca poprzez wszystkie fazy przetwórstwa do załadunku na środki transportu – odbywa się przy zachowaniu ostrego reżimu higienicznego. Podczas każdego etapu produkcji skrupulatnie przestrzegany jest HACCP – system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, gwarantujący przestrzeganie wymagań higieny. Jest to najskuteczniejsze narzędzie pozwalające zagwarantować, że żywność nie ulegnie skażeniu lub zanieczyszczeniu i będzie bezpieczna dla konsumenta.
Dodatkowo nad całym procesem czuwa zespół fachowców, posiadających wieloletnie doświadczenie w produkcji wyrobów wędliniarskich opartych na tradycyjnych recepturach przy jednoczesnym zastosowaniu nowoczesnych technologii. Dzięki umiejętnemu połączeniu tych dwóch elementów staliśmy się zakładem wychodzącym naprzeciw potrzebom klienta. Produkcja przetwórcza prowadzona jest na nowoczesnym parku maszynowym znanych światowych firm: GUNTHER, TREIF, NOWICKI, FESSMAN, HANDTMAN, MULTIVAC, ULMA, YAKUDO, DIBAL