Slider

Kotlet schabowy z szynką i serem

 

Kotlet schabowy jest jednym z najbardziej lubianych dań obiadowych w Polsce.
Klasyczna wersja tej potrawy jest Wam wszystkim z pewnością dobrze znana. Można ją w prosty i smaczny sposób urozmaicić, dodając do schabu nieco szynki i sera. W jaki sposób? Już śpieszymy z przepisem.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 2 plastry ulubionego żółtego sera
  • 2 plastry szynki
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • ½ szkl. bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Kotlety rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Staramy się, by były symetryczne. Solimy i pieprzymy z każdej strony.
Na środku układamy szynkę i ser. Mięso składamy jak pieroga.
Brzegi spinamy wykałaczkami lub łączymy ze sobą za pomocą tłuczka. Delikatnie obtaczamy w mące, rozbełtanych jajkach i bułce tartej.
Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na kolor złoty.

Pozostając na stronie, zgadzasz się na użycie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close