KIERunek grill – przepisy kulinarne
Kiszka ziemniaczana z sosem tzatziki
Kiszka ziemniaczana z sosem tzatziki Jak p rzygotowujecie kiszkę ziemniaczaną? Pewnie większość z Was po prostu „kładzie ją na ruszt” i czeka, aż ciepło wydobędzie z niej to, co najlepsze.Krzysztof Bielawski przekona Was jednak, że warto w jej...
Tomahawk z glazurą cydrowo – musztardową
Tomahawk z glazurą cydrowo - musztardową Niedzielny obiad z grilla? To danie będzie idealne do tej roli. Poznajcie przepis Krzysztofia Bielawskiego na tomahawk z wieprzowiny z kością (kawałek schabu wraz z tłuszczem i kostką), podawany z glazurą...
Kaszanka z młodą cebulką, jabłkami, miodem i dressingiem
Kaszanka z młodą cebulką, jabłkami, miodem i dressingiem Dzisiaj ma dla Was propozycję na kaszankę otoczoną korowodem aromatów. I to nie byle jakich! Jabłka, miód i cebula dymka dodadzą jej wyjątkowego smaku. Pieczona kaszanka w folii z młodą cebulką...
Niebanalna kiełbasa z rusztu
Niebanalna kiełbasa z rusztu Skąd taka nazwa? BO nasz Szef Kuchni, Krzystof Bielawski, zawsze przygotowuje niebanalne połączenia. Tym razem zaproponował wyjątkowy przepis na Kiełbasę z rusztu, faszerowaną serem i przekładaną warzywami - podawaną z...
Stek z karkówki ze szparagami
Stek z karkówki ze szparagami Mamy dla Was propozycję nie do odrzucenia. Niech w tym roku na "pierwszy ogień" wjeździe u Was stek z karkówki wieprzowej marynowany żółtym curry, imbirze i sosie worcester - podawany na grillowanych szparagach. To istna...
Grillowane finger food
Grillowane finger food Karkówka, drób, ryby a nawet warzywa – to już swego rodzaju grillowa klasyka. Co innego grillowane finger food. Sprawdzają się na każdym przyjęciu, gdyż nie potrzeba do nich żadnych sztućców – jemy je palcami. Ananas w boczku Ananas...