Kiełbaski śląskie w wiosennym towarzystwie
Lubisz fasolkę szparagową? Cudownie. Dodaj do tego młode ziemniaki i wiosenna uczta gotowa. Mamy dla Ciebie szybki przepis na obiad.
Składniki
- 4 kiełbaski śląskie
- 500 g małych młodych ziemniaczków
- 500 g fasolki szparagowej
- 2 średnie cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki koperku
- 2 łyżki szczypiorku
- Olej do smażenia
Przygotowanie
Ziemniaczki dokładnie myjemy i gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody do miękkości. Przed końcem gotowania wrzucamy obraną fasolkę. Odcedzamy. Ziemniaczki kroimy na pół, a fasolkę na 3 części. Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, szczyptę soli, pieprzu. Dodajemy ziemniaczki i fasolkę. Smażymy wszystko mieszając, aż smaki się połączą. Posypujemy obficie ziołami.