Jajka nadziewane
Dobrze wiemy, że nadziewane jajka są w wielu domach nieodzownym elementem wielkanocnego śniadania. Dlatego mamy dzisiaj dla Was przepis na naszą wersję tego smakołyku. Idealnie smakuje z Szynką Szlachecką Borowiaka.
Składniki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 5 łyżek majonezu
- 200 g Szynki Szlacheckiej Borowiaka Kier
- Sól/ pieprz
Przygotowanie
Jajka przekrajamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka. Umieszczamy je w misie blendera, dodajemy posiekaną szynkę i majonez. Miksujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęsta dokładamy majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy do szprycy i nadziewamy połówki białek. Dekorujemy świeżymi ziołami. Jeśli chcemy mieć dwukolorowe jajka, do połowy masy dodajemy 2-3 łyżki ketchupu.