Slider

Stek z karkówki ze szparagami

 

Mamy dla Was propozycję nie do odrzucenia. Niech w tym roku na „pierwszy ogień” wjeździe u Was stek z karkówki wieprzowej marynowany żółtym curry, imbirze i sosie worcester – podawany na grillowanych szparagach. To istna smakowa rewolucja, którą przygotował dla Was nasz mistrz kuchni – Krzysztof Bielawski.

Składniki

  • karkówka wieprzowa – 200 g
  • curry – 2 g
  • olej – 10 ml
  • sos worcester – 5 ml
  • świeży imbir – 2 g
  • sól, pieprz – 2 g
  • skórka z cytryny – 2 g
  • zielone szparagi – 5 szt.

Przygotowanie

Stek z karkówki lekko rozbijamy i nacinamy, następnie mięso marynujemy w curry, sosie, tartym imbirze dodajemy olej aby łatwiej było natrzeć mięso, dodajemy sól i pieprz.
Mięso układamy na grillu, grillujemy ok 15-20 minut na średnim ogniu.

Szparagi należy dobrze umyć i odciąć zdrewniałe cześć nacieramy je oliwą i skórką z cytryny następnie układamy na grillu i lekko solimy.

Pozostając na stronie, zgadzasz się na użycie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close